" " " " " "
top of page
Ventilatiesystemen

Ventilatiesystemen van Duco

We brengen zo’n 90% van de tijd in huis door, spendeert u die tijd niet liever in gezonde lucht?

Ventilaties

Jurgen Service is professioneel installateur van ventilatiesystemen

Een degelijk ventilatiesysteem brengt een optimale luchtkwaliteit in huis en vermindert het risico op muffe geurtjes, vochtproblemen en allergieën. Zo wordt verse lucht aangevoerd via droge ruimtes, zoals slaapkamer of woonkamer en in vochtige ruimtes afgevoerd, zoals keuken en badkamer.

Is ventileren en verluchten hetzelfde?

Neen, ventilatie en verluchting is niet hetzelfde. Bij verluchten worden ramen of deuren een tijdje open gezet. Ventilatie voert continu vervuilde binnenlucht af naar buiten en brengt weer verse lucht binnen.

  • Kwaliteitsgarantie

  • Gerenommeerde merken

  • Energiezuinig

  • Vervuilde lucht wordt afgevoerd

  • Gezonde binnenlucht vermindert de kans op gezondheidsproblemen

  • Installatie, onderhoud en herstelling in heel Heist-op-den-Berg, Lier, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant

ventileren

Ventilatiesystemen van A tot D

Jurgen Service plaatst ventilatiesystemen van het merk Duco, kwaliteit verzekerd en een jarenlange kwaliteitsgarantie. Er bestaan verschillende ventilatiesystemen:

   Systeem A met natuurlijke luchtaanvoer en -afvoer
Verse lucht wordt natuurlijk aangevoerd langs ingebouwde en manueel aan te passen ventilatieroosters in uw ramen. Vervuilde lucht wordt afgevoerd langs een verticale schacht in vochtige ruimtes, zoals badkamer of keuken.

•    Systeem B met natuurlijke luchtafvoer en mechanische luchtaanvoer
Mechanisch aangevoerde verse buitenlucht wordt via een ventilator in de woning aangevoerd. De luchtafvoer en luchtcirculatie verloopt op dezelfde manier als systeem A. Dit ventilatiesysteem leent zich perfect in kamers zonder ramen, in een lawaaierige omgeving of voor ingesloten ruimtes. 

•    Systeem C met natuurlijke luchtaanvoer en mechanische luchtafvoer
Dit zelfregelend systeem combineert natuurlijke luchtaanvoer met mechanische luchtafvoer, waarbij vochtige en vervuilde lucht wordt aangezogen via luchtkanalen in vochtige ruimtes, zoals keuken of badkamer. Dit ventilatiesysteem is de oplossing na een grondige renovatie waarbij natuurlijke luchtafvoer niet altijd een optie is.

•    Systeem D (balansventilatie) met mechanische luchtafvoer en mechanische luchtaanvoer
De aan- en afvoer van de lucht via ventilatoren verloopt volledig automatisch door een netwerk van leidingen in de woning, hierbij zijn de luchtstromen in balans en kruisen ze elkaar niet. De lucht wordt gezuiverd door filters. Hierbij is ook warmteterugwinning uit de afgevoerde lucht mogelijk via een warmtewisselaar.
 

background_03.jpg

Neem contact met ons op!

Denkt u aan een ventilatiesysteem in huis?

Jurgen Service brengt frisse lucht in huis, contacteer ons meteen voor een gratis offerte!

bottom of page